Personaliseren – lasergraveren van een urne

 79

Lasergraveren van uw urne met tekst, een datum en/of een afbeelding

Om uw urne nog persoonlijker te maken, biedt Artemis de mogelijkheid om deze aan de onderzijde te voorzien van een lasergravure. Zoals het woord omschrijft is lasergraveren het graveren en personaliseren van een urne met behulp van een laser. De laser wordt door een computer aangestuurd en werkt uiterst nauwkeurig. Hierdoor is het mogelijk om iets meer tekst te plaatsen in vergelijking met het handmatig personaliseren van een urne. Gelieve rekening te houden een extra levertijd van ongeveer 5 werkdagen.

Hoe gaat het in zijn werk?
  1. U bezorgt ons via het veld hieronder de tekst, de data en/of een korte omschrijving van wat u precies wenst
  2. U voegt deze optie toe aan uw bestelling (door te drukken op “Toevoegen aan winkelwagen”)
  3. Wij bezorgen u binnen 2 werkdagen per e-mail een ontwerp van de inscriptie
  4. Na uw goedkeuring wordt de lasergravure voorzien volgens het ontwerp
  5. Binnen 7 werkdagen wordt uw urne thuisbezorgd

Mocht u vragen hebben of uw idee even willen bespreken, dan mag u ons steeds contacteren. Wij helpen u graag verder.

Vul hieronder de tekst (naam, data, spreuk,…) en/of decoratie (hartje, kruisje,…) in die u graag wil laten graveren, en/of voeg een korte omschrijving toe van wat u precies wenst. Let op! Controleer goed uw tekst.

Via dit veld kan u eventueel een foto doorsturen van uw eigen ontwerp van de inscriptie, een foto van het handschrift van de dierbare overleden persoon of een andere bestand (foto, tekening, tekstbestand,…) dat ons kan helpen bij het uitvoeren van de personalisatie van uw urne.

(max file size 256 MB)
Deze urne wordt GRATIS bezorgd in België & Nederland, inclusief:

een stijlvol aszakje in zijde

4 ronde, anti-kras viltjes

een stevige verpakking in eco karton

Heeft u een vraag?

U kan ons bellen, ook in het weekend, op +32 476 31 75 60, of een e-mail sturen. Wij staan voor u klaar om te luisteren naar uw wensen, en om samen met u een mooie urn te vinden.

Bestellen via uw uitvaartverzorger

U kan onze urnen ook aankopen via uw begrafenisondernemer, uitvaartcentrum of crematorium. Vraag hen contact op te nemen met ons, en wij doen samen het nodige.

SKU: GR-L Categorie:

Extra informatie

Productcode

GR-L

Elke urne van Artemis is uniek


Al onze urnen worden ambachtelijk vervaardigd door lokale, gepassioneerde keramisten. Elk exemplaar is uniek en wordt met veel liefde en geduld met de hand gemaakt.

De urne die u zal ontvangen kan dus qua vorm, kleur & patroon anders zijn dan de getoonde afbeeldingen en de vermelde informatie.

We kiezen er bewust voor om geen uniforme objecten te maken, maar bijzondere, unieke urnen, waarin we variaties in vorm en glazuur verwelkomen als gelukkige toevalligheden. Organisch, artisanaal, met de hand, op het ritme van de natuur, boeiend, soms verrassend. Een beetje zoals het leven zelf.

Bepalen van de juiste inhoud van uw urne


De inhoud is een belangrijk uitgangspunt bij het kiezen van een geschikte urne. De hoeveelheid as die vrijkomt na crematie van uw overleden dierbare kan erg verschillen. Zeker in het geval u de volledige hoeveelheid as in één urne wenst te bewaren, is het belangrijk om u goed te informeren.

Om u optimaal van dienst te zijn hebben wij een overzicht uitgewerkt, waarbij de minimale inhoud van de urne wordt weergegeven aan de hand van het lichaamsgewicht van uw overleden dierbare (vòòr crematie). Klik hier om het artikel en het overzicht te raadplegen.

Een urne vullen


U kunt de urne eenvoudig zelf vullen of laten vullen door een familielid, al vereist dit een zekere mate van handigheid & nauwkeurigheid. Zorg ervoor dat u de urne op een voldoende groot vel papier en een vlakke ondergrond vult (eventueel gebruikmakend van een trechter), zodat de overtollige as gemakkelijk bij elkaar geveegd kan worden. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld een propere, platte verfborstel.

Indien u dit ongemakkelijk of niet prettig vindt om te doen kan u het ook aan de uitvaartondernemer of het crematorium overlaten. Meestal vragen zij hiervoor een (kleine) vergoeding.

Een urne sluiten


Na het vullen van de urne met de as van uw dierbare, is het de bedoeling dat u de urne afsluit door het deksel te verlijmen. Wij raden aan om een transparante contactlijm te gebruiken voor het verlijmen, bv. Bison Kit (of een vergelijkbaar product). Via onze webshop kan u – wanneer u een urne aankoopt – ook een tube Bison Kit transparante contactlijm bijbestellen.

Wanneer de urne is gevuld brengt u voorzichtig de lijm aan op het dekseltje en rondom de rand van de opening van de urne. Plaats het dekseltje mooi centraal op de urne.

Wrik niet aan het deksel en druk het heel voorzichtig aan. Gebruik zo weinig mogelijk kracht om te verhinderen dat het deksel of de urne breekt, maar zorg er wel voor dat het deksel de urne volledig afsluit. Verwijder eventueel overtollige lijm met een in aceton gedrenkt doekje.

Indien u dit ongemakkelijk of niet prettig vindt om te doen kan u het ook aan de uitvaartondernemer of het crematorium overlaten. Meestal vragen zij hiervoor een (kleine) vergoeding.