Troosten via een app

De Condole app zorgt voor verbinding bij verlies

Even van je laten horen op een sterfdag, een herinnering delen, hulp aanbieden. Dat kan via de troost- en gedenk-app Condole van Yvette den Hartog. Condole is een rouw-app die troost, herinneringen en aandacht na verlies samenbrengt. In de app vind je contact en ondersteuning van elkaar. Het is een laagdrempelige manier om hulp aan te bieden, te ontvangen en om troost te ervaren.

Condole

Het verliezen van een dierbare is een ingrijpende gebeurtenis met alle gevolgen van dien. Steun van buitenaf is van belang voor de verwerking. Condole is ontstaan vanuit de behoefte om er in de periode rondom verlies voor elkaar te zijn.

Het doel van Condole is om ervoor te zorgen dat niemand in rouw zich alleen of eenzaam hoeft te voelen door de herinneringen aan onze dierbaren levend te houden en om er voor elkaar te zijn op de momenten die er toe doen.

Herinneringen zijn er altijd en voor altijd. In tijden van verlies zijn ze alleen echter extra waardevol. Condole biedt nabestaanden en hun naasten de ruimte voor medeleven, herinneringen en troost.

Yvette was 15 toen ze haar moeder verloor

De oprichtster van de Condole app, Yvette den Hartog, was vijftien jaar toen ze voor het eerst een overlijden meemaakte. Het was haar moeder die, in de kerstvakantie van 2002, onverwachts overleed.

Haar verlies heeft ertoe geleid dat Yvette zich al op jonge leeftijd is gaan verdiepen in de wensen en behoeften van nabestaanden en de mogelijkheid om iets voor hen te kunnen betekenen, wat in 2020 leidde tot het ontstaan van Condole.

Condole geeft invulling aan de behoefte om iedereen die iemand moet missen te ondersteunen. En dan vooral in het eerste jaar na overlijden. Net na overlijden, op bijzondere dagen, maar ook gewoon op die ene dag dat een nabestaande het ook heel erg fijn vindt te weten dat ook andere mensen hem of haar missen. Die liefde, verbondenheid en zorg voor elkaar is belangrijk en noodzakelijk om het verlies van een dierbare een plek te kunnen geven.

Voor iedere vorm van verlies

Of je nu je partner, zusje, kind of beste vriend moet missen, Condole is er voor iedereen in rouw. De app biedt verschillende vormen van rouwondersteuning afgestemd op jouw verlieservaring. Selecteer in de app wie je bent verloren en ervaar een passende vorm van troost, hulp en informatie voor jezelf of een naaste in rouw.

Condole: de troost- en gedenk-app van Yvette den Hartog

Wat biedt Condole?

Condole biedt troost, ondersteuning en waardevolle informatie voor iedereen die een dierbare heeft verloren. Maak gebruik van ons interactieve condoleanceregister. Of lees, luister of kijk naar onze tips en informatie bij rouw en verlies.

Surf voor meer informatie naar condole.nl of download de app via de Apple App Store of Google Play.

Troost en liefde

Condole helpt je om er te zijn op de dagen die belangrijk zijn voor de familie van de overledene. Je kunt de nabestaanden op een eenvoudige manier laten weten dat je aan ze denkt.

De app geeft je ook suggesties voor wat je op zo’n dag kunt doen: een berichtje sturen, ondersteuning bieden, of een kaartje posten. Een klein gebaar op het juiste moment kan troost en kracht bieden.

Stuur een lief berichtje of een klein cadeautje naar iemand die dat nodig heeft, of gun jezelf wat ondersteuning met onze rouwverwerkingsboeken. Je bestelt deze gemakkelijk via de Condole app en Condole webshop.

De mini-urnen in keramiek met theelichthoudertje (waxinelichtje) van Artemis zijn eveneens te koop via de Condole webshop.

Hulp nodig?

Kunnen we je helpen met het kiezen van een urn die bij jou en je dierbare past? Voor advies op maat helpen we je graag. Stuur een e-mail naar info@artemis-urnen.be of bel +32 476 31 75 60 (ook in het weekend). We staan voor je klaar.