Biologisch afbreekbare urnen

Bio & eco urnen

Mensen die ervoor kiezen gecremeerd te worden, kunnen in een biologisch afbreekbare urne begraven worden in een urnenlandschap of een urnenveld. Een eco-urne zal binnen enkele maanden op natuurlijke wijze afbreken, waarbij de as wordt opgenomen in de natuur. Steeds meer mensen kiezen voor een uitvaart met een kleinere ecologische voetafdruk waardoor de keuze voor milieuvriendelijke urnen al een aantal jaren in de lift zit.

100% biologisch afbreekbaar

Biologische urnen kunnen gebruikt worden voor het begraven van de as van uw dierbare overledene maar ook om de urn te laten oplossen in water (zoals bij uitstrooiing op zee of in een rivier). Biologisch afbreekbare urnen worden gemaakt van organische materialen, zodat de as van de overleden geliefde op een milieuvriendelijke manier kan worden toevertrouwd aan de natuur.

Een biologisch afbreekbare urne op maat laten maken

Artemis kan voor u een biologisch afbreekbare urn geheel op maat maken & personaliseren, volgens uw voorkeuren en wensen. Onze eco-urnen worden met de hand gemaakt uit natuurlijke klei, waarin een kleine hoeveelheid gerecycleerd papier (onder de vorm van papierpulp) wordt toegevoegd.

In tegenstelling tot keramische urnen, worden deze urnen op een heel lage temperatuur gebakken waardoor ze makkelijk afbreken in de natuur. Wij kunnen u garanderen dat alle bio-urnen vervaardigd zijn uit grondstoffen die een minerale of plantaardige oorsprong hebben.

Let wel. Een biologisch afbreekbare urn is breukgevoelig en is niet geschikt om langere tijd thuis te bewaren.

Bent u op zoek naar een biologisch afbreekbare urne?

Wij adviseren u graag en zullen er alles aan doen om samen met u de gepaste eco-urne te maken, als tastbare herinnering aan uw overleden dierbare.

Neem gerust vrijblijvend contact met ons op, zodat we de diverse mogelijkheden kunnen bespreken. We helpen u graag verder!