Biologisch afbreekbare urnen

Bio & eco urnen

Mensen die ervoor kiezen gecremeerd te worden, kunnen in een biologisch afbreekbare urne begraven worden in een urnenlandschap, een urnenbos of een urnenveld. Een eco-urne zal in de natuurbegraafplaats binnen enkele maanden op natuurlijke wijze afbreken, waarbij de as wordt opgenomen in de natuur. Steeds meer mensen kiezen voor een uitvaart met een kleinere ecologische voetafdruk waardoor de keuze voor milieuvriendelijke urnen al een aantal jaren in de lift zit.

100% biologisch afbreekbaar

Biologische urnen kunnen gebruikt worden voor het begraven van de as van uw dierbare overledene maar ook om de urn te laten oplossen in water (zoals bij uitstrooiing op zee of in een rivier). Biologisch afbreekbare urnen worden gemaakt van organische materialen, zodat de as van de overleden geliefde op een milieuvriendelijke manier kan worden toevertrouwd aan de natuur.

Een biologisch afbreekbare urne

Artemis heeft een aantal organisch afbreekbare urnen in zijn collectie die u online kan bestellen. Onze eco-urnen worden met de hand gemaakt uit natuurlijke klei, waarin een kleine hoeveelheid gerecycleerd papier (onder de vorm van papierpulp) wordt toegevoegd.

In tegenstelling tot geglazuurde urnen, worden deze urnen op een heel lage temperatuur gebakken waardoor ze makkelijk afbreken in de natuur. Wij kunnen u garanderen dat alle bio-urnen vervaardigd zijn uit grondstoffen die een minerale of plantaardige oorsprong hebben.

Let wel. Een biologisch afbreekbare urn is niet vorstbestendig en dus niet geschikt om buiten te plaatsen.

Hieronder staan enkele voorbeelden van 100% biologisch afbreekbare urnen die je in de grond kunt begraven of die oplossen in water. Ze zijn allen beschikbaar via de Artemis urnen webshop.

Heeft u een vraag?

U kan ons bellen op +32 476 31 75 60, of een e-mail sturen. Wij staan voor u klaar om te luisteren naar uw wensen en om samen met u de gepaste urne te vinden.