De urne van een dierbaar geliefde thuis bewaren

Een geliefde overledene thuis herdenken

Wanneer een dierbaar persoon is overleden, heeft men heel wat dingen te doen en om over na te denken. Natuurlijk wilt u graag de mooie herinneringen aan de overleden persoon bewaren en herdenken. Veel mensen vinden het moeilijk om dit thuis te doen. Want waar en hoe doet men dit op een serene manier? Dit zijn 5 tips om uw dierbare op een mooie en respectvolle manier thuis te herdenken.

Een herinnering aan de uitvaart / crematie

De uitvaart of de crematie is een emotionele gebeurtenis. Het is goed om een tastbare herinnering te bewaren van die dag. Veel mensen nemen het rouwboeket mee naar huis om het te drogen en te bewaren. Een foto van de overledene en het gastenboek zijn ook mooie herinneringen aan deze dag.

Een bijzondere plek in huis

Misschien doet het u goed om in huis een speciaal plekje in te richten voor uw dierbare overledene. U kan bijvoorbeeld een schap in een (open) kast, een vensterbank of de schouw gebruiken. Hierop kunt u een foto van de overledene met andere mooie herinneringen plaatsen. U kunt er eventueel ook een kaarsje neerzetten en dat aansteken als u daar behoefte aan hebt. Wilt u een grotere plaats geven aan het herinneren van uw dierbare? Een binnenhuisarchitect of een interieuradviseur kunnen u helpen om een gedenkhoek op een passende manier te voorzien in uw interieur.

Foto herinneringen

Foto’s van uw dierbare kan u mooi verwerken in uw interieur: aan de muur, in een kadertje op een schap, tussen andere foto’s. U kunt ook kiezen voor een mooi fotoboek dat u enkel inkijkt wanneer u daar behoefte aan hebt. Maak een boek met een mooie omslag en geef dat een duidelijke plaats in uw huis. Zo heeft u de foto’s bij de hand, maar wordt u er niet zo mee geconfronteerd.

Een mooi stukje tekst

Misschien wenst u uw dierbare te herinneren aan de hand van een aantal uitspraken. Of teksten, een passage uit een boek, een gedicht of een liedje waar hij/zij erg van hield. Of een mooie tekst van de uitvaart of de crematie. Er is altijd wel een stukje tekst dat past bij degene die u wilt herdenken. U kunt zo’n tekst stijlvol opmaken en afdrukken op mooi papier en inkaderen, of laten printen op canvas. Vervolgens geeft u deze tekst een mooi plekje in uw interieur.

Een mooie urn

Als de overledene dicht bij u stond, kan u de as (of een deel van de as) thuis bewaren in een urne. Steeds meer mensen kiezen voor deze optie omdat mooie, stijlvolle urnen een bijzonder element zijn in het interieur, in huis of in de tuin.

Artemis biedt een collectie van tijdloze, verfijnde urnen in keramiek aan. Het zijn stuk voor stuk unieke gedenktekens waarmee u de mooie herinneringen aan uw geliefde thuis kunt bewaren en koesteren.