Een urne buiten plaatsen: in uw eigen tuin, in een urnenmuur of op een begraafplaats?

Zijn urnen in keramiek geschikt voor buiten?

Wanneer een dierbaar persoon is overleden en gecremeerd werd, kan u de as op verschillende manieren bewaren en koesteren. U kan er voor kiezen om de as uit te strooien, in een urnenmuur (of columbarium) bij te zetten, de urn te begraven op een begraafplaats of de as in een mooie urne thuis te bewaren. Tegenwoordig kiezen veel nabestaanden er voor om de urne dichtbij, thuis, in de tuin of op het balkon te bewaren. Op die manier kan men een geheel eigen gedenkplek creëren, waarbij men geen rekening hoeft te houden met de regels van de begraafplaats of het crematorium.

Weerbestendige urnen

Urnen die gemaakt zijn van materialen als marmer, graniet, RVS, glas of keramiek zijn uitermate geschikt om buiten te plaatsen. Deze urnen zijn duurzaam, vorstbestendig en onderhoudsvriendelijk, en zullen maar weinig beschadigen of verkleuren door zonlicht, regen, koude of warmte. Niettegenstaande deze urnen zeer robuust zijn, kunnen ze toch elegant en decoratief ontworpen worden. Als uw geliefde iemand was die graag buiten vertoefde, dan is het wellicht een prettig idee om zijn/haar urne een mooie gedenkplek te geven in de tuin of op het balkon.

Zijn de urnen van Artemis geschikt voor buiten?

De meeste urnen van Artemis zijn geschikt voor zowel binnen als buiten, maar niet allemaal. Bij elk product kan u raadplegen of de desbetreffende urne vorstbestendig is of niet.

Onze urnen worden vervaardigd uit natuurlijke klei en krijgen een glazuurlaag aan de buitenkant. Dit geeft de urnen een verfijnd en mooi uiterlijk. En omdat ze aan hoge temperaturen gebakken worden, zijn geglazuurde urnen vorstbestendig, en dus ook geschikt voor buiten.

U moet er wel voor zorgen dat er geen water in de urne kan sijpelen (de binnenkant is niet altijd geglazuurd). Daarom raden we steeds aan om de urne af te sluiten door het deksel te verlijmen (zowel bij gebruik binnen als buiten).

Wanneer u de urne in de tuin plaatst, doet u dat het best op een vlakke & droge ondergrond, niet direct op de grond (aarde), in het gras of in een bloemenperk. Door de urne bv. op een steen, een mooie sokkel of op een grondplaat te zetten voorkomt u dat er grond- of regenwater van onderaan in de urne komt en bij vorst gaat breken.

Heeft u een vraag?

U kan ons bellen op +32 476 31 75 60, of een e-mail sturen. Wij staan voor u klaar om te luisteren naar uw wensen en om samen met u de gepaste urne te vinden.