Kiezen voor een urne in keramiek

Een bijzondere urn als herinnering aan een dierbare overledene

Misschien denk u er over om de as van een dierbare overledene of een geliefd dier in een urne te bewaren. Het kiezen van een urne is heel persoonlijk en hangt af van heel wat elementen. In dit artikel geven we advies waarom een urne in keramiek een goede keuze is.
Wij willen ons bij voorbaat excuseren voor alle (technische) details, die – zeker in een moeilijke periode – erg confronterend kunnen zijn. Wij vinden het echter heel belangrijk om u zo goed mogelijk te informeren rond het maken van de keuze van het juiste formaat van de urne.

Voordelen van keramische urnen

Urnen kunt u vinden in alle soorten, maten, vormen, kleuren en materialen. De meest gebruikte materialen zijn keramiek, metaal, hout, marmer, glas, brons, koper en staal. Artemis vervaardigt en verkoopt enkel urnen in keramiek.

Vorstbestendig

Omdat ze aan hoge temperaturen gebakken worden en voorzien zijn van een vorstbestendige glazuurlaag, zijn keramische urnen uiterst weerbestendig, en kunnen dus zowel binnen als buiten geplaatst worden.

U moet er wel voor zorgen dat er geen water in de urne kan sijpelen (de binnenkant is niet altijd geglazuurd). Daarom raden we steeds aan om de urne af te sluiten door het deksel te verlijmen (zowel bij gebruik binnen als buiten).

Indien u dit ongemakkelijk of niet prettig vindt om te doen kunt u het ook aan de uitvaartondernemer of het crematorium overlaten. Meestal vragen zij hiervoor een (kleine) vergoeding.

Een urne in uw stijl

Naast het materiaal spelen ook de vorm en de kleur een belangrijke rol bij het maken van de juiste keuze. Klei is een materiaal dat zich in vele vormen laat boetseren en draaien, waardoor u de stijl van een keramiek urn naadloos kan laten aansluiten op uw smaak, uw interieur of uw woonomgeving. Meer hierover kunt u vinden in het artikel: Een dierbare herdenken in je interieur

U kunt ook een urne kiezen die past bij de persoonlijke stijl van de overledene en zijn manier van leven. De vorm, de kleur en het materiaal van de urne liggen dan in het het verlengde van de smaak van de overledene.

Blader gerust door onze collectie urnen in keramiek en neem rustig de tijd om te beslissen welke model bij u of de overledene past. Wij bieden zowel bolvormige, cilindrische, conische als kruikvormige urnen aan.

Let wel. Omdat elke urne uniek is en afzonderlijk met de hand wordt gemaakt door onze keramisten, kan het voorkomen dat de urne qua vorm & inhoud enigszins afwijkt van de afbeelding en de informatie op de website.

Ook geschikt voor huisdieren

Keramische urnen zijn de perfecte objecten om de mooie herinneringen aan uw geliefde kat, hond, cavia, konijn, enz. te bewaren & te koesteren.

De meeste mensen die hun huisdier laten cremeren kiezen er voor om de as te bewaren in een kleine urne (mini-urne of dierenurne). De urn met de as van je geliefde dier kan dan een mooi plekje krijgen in huis, op het terras of in de tuin.

Meer hierover kunt u vinden in het artikel: Een urn als herinnering aan je huisdier

Hoeveel kost een urn in keramiek?

Urnen zijn er in veel verschillende prijsklassen. De prijs hangt onder meer af van de vorm, het volume, het gebruikte materiaal, de graad van afwerking, de vorm van het dekseltje, het glazuur en de productietijd.

Alle urnen van Artemis worden stuk voor stuk met de hand vervaardigd, wat uiteraard resulteert in een hogere kost dan pakweg aan de lopende fabrieksband geproduceerde urnen.

Heeft u een vraag?

U kan ons bellen op +32 476 31 75 60, of een e-mail sturen. Wij staan voor u klaar om te luisteren naar uw wensen en om samen met u de gepaste urne te vinden.