Een urne voor uw geliefde, overleden kat

Bijzondere kattenurnen

Steeds vaker kiezen mensen ervoor om hun overleden, geliefde kat te laten cremeren en de as ervan thuis te bewaren, als een mooi en waardevol aandenken aan hun trouwe maatje. Bij Artemis kan u terecht voor een unieke collectie bijzondere, handgemaakte kattenurnen.

Een geliefd gezinslid

Een kat wordt tegenwoordig steeds meer beschouwd als een volwaardig lid van het gezin. Baasjes geven hun poes dan ook alle liefde en goede zorgen die ze verdienen. Maar ooit komt helaas het moment dat u afscheid moet nemen van uw geliefde viervoeter. Misschien door ouderdom, een ongeluk of omdat het ziek was. Na vele jaren liefdevol voor uw kat te hebben gezorgd wilt u graag een passend afscheid en een mooie herinnering bewaren.

Wij willen ons bij voorbaat excuseren voor alle (technische) details, die – zeker in een moeilijke periode – erg confronterend kunnen zijn. Wij vinden het echter heel belangrijk om u zo goed mogelijk te informeren rond het maken van juiste keuze.

De gepaste kattenurne kiezen

Kattenurnen zijn in verschillende variaties en materiaalsoorten verkrijgbaar. Neem rustig de tijd om de juiste keuze te maken en hou rekening met een aantal aspecten die we hieronder kort toelichten.

Als u de urne graag buiten wil plaatsen (in de tuin of op het balkon), kies dan voor een weerbestendig materiaal, zoals keramiek. Artemis vervaardigd en verkoopt enkel keramische urnen. Omdat ze aan hoge temperaturen gebakken worden, zijn de meeste urnen in keramiek vorstbestendig, en dus zowel geschikt voor binnen als buiten.

Naast het materiaal spelen de vorm en de kleur ook een belangrijke rol bij het maken van jouw keuze. Blader gerust door onze collectie kleine urnen en neem alle tijd om te beslissen welke model bij u of de overleden kat past.

Het volume van een kattenurn bepalen

Hieronder vindt u een tabel, waarbij de minimale urne inhoud wordt weergegeven aan de hand van het lichaamsgewicht van uw overleden kat. Let wel, deze tabel is gebaseerd op gemiddelden. U kan het best contact opnemen met het crematorium om de exacte hoeveelheid as op te vragen en op die basis te bepalen welke urne u wenst te bestellen.

Lichaamsgewicht katMinimaal volume urne
Tot 1 kg0,2 liter
1 - 5 kg0,3 liter
5 - 8 kg0,5 liter
8 - 12 kg1 liter

Heeft u een vraag?

U kan ons bellen op +32 476 31 75 60, of een e-mail sturen. Wij staan voor u klaar om te luisteren naar uw wensen en om samen met u de gepaste urne te vinden.